ZAKINTOS IZLETI

0

Izlet z ladjico okoli otoka

– Ležeren izlet s postanki ob znamenitostih tega otoka. Odhod ladje iz mesta Zakintos (do mesta vas pripelje avtobus). Ogled modrih jam na severnem deluotoka, kjer kristalno čista voda odseva modrino in daje videz čudovitih barvnih vzorcev. Ogledrazvaline tihotapske ladje “Navagio Shipwreck”, ki se nahaja v spektakularnem majhnem zalivu,v skalnem objemu s čudovito morsko vodo in belim peskom. Ladja je tihotapila tobak, tu doživela brodolom, njeno lupino pa je naplavilo v ta zaliv, ki ima dostop samo po morju. Tu je postanek namenjen kopanju in ogledu ladje. Vožnja mimo zaliva “Porto Vromi” in nadaljevanje poti do jam Keri, kjer je postanek za kopanje. Nato plovba čez zaliv Laganas in mimo otočka Marathonisi, ki je znan po želvah Caretta-Caretta in čudoviti peščeni plaži. Povratek nazaj do pristanišča Zakintos okoli 18. ure. (Okvirna cena je 25 EUR)

Izlet kot kombinacija avtobusa in ladjice po otoku

– Odhod avtobusa iz mesta Zakintos (do mesta vas pripelje poseben avtobus). Vožnja ob severovzhodni obali otoka do pristanišča Ag.Nikolaos, kjer se bomo vkrcali na ladjico, vožnja do rta Shinari z ogledom modrih jam. Sledi pot do znamenitega “Navagio Shipwreck-a”kjer je postanek namenjen kopanju in ogledu ladje. Nato ponovno vkrcanje na ladjo in nadaljevanje poti mimo zaliva “Porto Vromi” in do jam Keri, kjer je postanek za kopanje. Za tem pa prijetna vožnja ob obali zaliva Laganas in prihod do mesta Zakintos v večernih urah (okoli 18.00). (Okvirna cena je 33 EUR)

Izlet z avtobusom po otoku

– Odhod avtobusa iz mesta Zakintos (do mesta vas pripelje poseben avtobus). Vožnja ob severovzhodni obali otoka mimo pristanišča Ag.Nikolaos in natodo rta Shinari, kjer sledi ogled modrih jam. Sledi pot do znamenitega “Navagio Shipwreck-a”, kjer je postanek namenjen kopanju in ogledu ladje. Nato ponovno vkrcanje na avtobus in pot mimo mesta “Porto Vromi” ter nadaljevanje poti do čudovitih jam Keri, kjer je postanek za kopanje. Za tem pa še prijetna vožnja ob obali zaliva Laganas in prihod do mesta Zakintos v večernih urah (okoli 18.00). (Okvirna cena je 21 EUR)

Marathonisi (otok želv Caretta-Caretta)

– izlet z ladjico na majhen otok Marathonisi, ki je znan po želvah Caretta-Caretta. Odlikuje ga neokrnjena narava, saj je otok neposeljen in dolg komaj kak kilometer. Otok stalno varujejo varuhi Nacionalnega parka, predvsem zaradi želv in njihovih jajc, ki jih ležejo v pesek. Obisk je mogoč samo podnevi in nima nobene oskrbe z vodo in hrano, zato se priporoča, da jo obiskovalci vzamejo s seboj v zadostnih količinah. (Okvirna cena je 22 EUR)

Tradicionalni grški večer

– Izlet v tipično grško vas na pravo grško zabavo z živo glasbo na čelu s tradicionalnim grškim instrumentom bozouki, kjer si boste v tradicionalni taverni naužili tako odlične grške hrane in pijače (seveda lokalno grško vino), kot tudi spoznali bogato grško folklorno zgodovino, ki se globoko stika z njihovim sedanjim načinom življenja. Folklorni plesalci vas bodo naučili njihovih tradicionalnih plesov, med uživanjem hrane in pijače pa vas bodo zabavali številni nastopajoči. Najbolje obiskani izlet v Grčiji. (Okvirna cena je 28 EUR)

LEAVE A REPLY